گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم

احتمال دیدار اردوغان و اسد قوت گرفت

نماینده رئیس جمهور روسیه در امور سوریه می‌گوید که در حال حاضر نقشه‌راهی برای عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق در حال تدارک است که پس از تکمیل آن، رؤسای جمهور ترکیه و سوریه با حضور رئیس‌جمهور روسیه با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۴۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، «الکساندر لاورنتیف» فرستاده روسیه در امور سوریه، امروز (یکشنبه)، گفت مسائلی وجود دارد که عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه را به دشوار می‌کند.

 

فرستاده روسیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبکه «الحدث» در این باره اظهار داشت: «عادی‌سازی روابط دمشق و آنکارا با مسائل دشوار مشخصی مواجه است. حضور نظامی ترکیه در سوریه از جمله این دشواری‌هاست.»

 

الکساندر لاورنتیف اضافه کرد: «در حال حاضر تلاش‌هایی در حال انجام است تا یک نقشه‌راه برای عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق ایجاد شود. بعد از تکمیل این نقشه راه، اسد و اردوغان با حضور پوتین با یکدیگر دیدار خواهند کرد.»

 

لاورنتیف ادامه داد: «روابط ترکیه با یک سری گروه‌ها در سوریه (تروریست‌های سوریه) عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق را به چالش می‌کشاند.»

 

او همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش به حضور آمریکا در سوریه اشاره کرد و گفت: «اگر آمریکا در سوریه حضور نداشت، اوضاع بهبود می‌یافت. واشنگتن منابع سوریه را برای پرداخت هزینه نیروهایش غارت می‌کند.»

 

«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه سابق ترکیه نیز اواخر اردیبهشت‌ماه اشاره کرده بود که این کشور به زودی نقشه راهی برای بهبود روابط با دولت سوریه ترسیم خواهد کرد.

 

ژ«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، بیستم اردیبهشت ماه، در جریان نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه، سوریه و روسیه در مسکو مسئله آماده‌سازی یک نقشه‌راه برای عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق را مطرح کرده بود.

 

او گفته بود: «نقشه راه حل و فصل مسائل سوریه باید برای نشست آتی ترکیه، سوریه، ایران و روسیه آماده و سپس به رؤسای جمهور این کشورها ارائه شود.»

 

تاکنون، کارشناسان، وزرای دفاع و وزرای خارجه سوریه و ترکیه با یکدیگر دیدار کرده‌اند. به‌رغم اشتیاق ترکیه برای عادی‌سازی هرچه سریع‌تر روابط با دمشق، اما سوریه خروج تمام نیروهای ترکیه از خاک خود را از جمله شروط عادی‌سازی روابط با آنکارا اعلام کرده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار